معماریمعماری و طراحیهنر

طراحی متفاوت ساختمان مسکونی در فرانسه

نام پروژه : Arches Boulogne
طراح : گروه معماری Antonini Darmon Architects
محل اجرای پروژه : بولونی ، فرانسه

پروژه «Boulogne» واقع در بخشی از زون توسعه یافته شهر تحت عنوان Seguin Rives de Seine در حومه‌ی پاریس است.

این منطقه در گذشته محل قرارگیری کارخانجات شرکت «رِنو» بوده و بر اثر انتقال این کارخانه زمینی به مساحت ۷۴ هکتار خالی ماند. این منطقه که تحت عنوان Macrolot B5 نام‌گذاری شد به هفت بلوک کوچک‌تر تقسیم شد که در اطراف باغِ شهری پاریس قرار داشتند. هفت معمار انتخاب شدند تا هفت مجموعه‌ی متفاوت به مسئولیت و بودجه Macrolot B5 در این سایت طراحی کنند.

به سبب قرارگیری این پروژه در مرکز و احاطه شدن آن توسط سایر ساختمان‌ها پروژه نیازمند آن بود که نمایی متحدالشکل داشته، در عین حال که اثری غالب و یکنواخت نداشته باشد و در نهایت ساده و بهم پیوسته باشد. حجم اولیه‌ی طرح‌، مستطیل و تا حدی تاب‌دار در بعضی سطوح طراحی شد تا اثر حجم را تفکیک کند. در عین حال که به طور دقیق دو زمین مجاور را بهم مرتبط سازد و بواسطه‌ی فرمش بتواند یک بنای ماندگار باشد.

ساختمان از دو پوسته تشکیل شده است:

اولی روکش خاکستری کمرنکی دارد و پوسته دوم از آرک‌های بهم پیوسته و از پیش ساخته‌ی سفید رنگ با عرض‌های متنوع ایجاد شده است که از نمای پوسته‌ی اول محافظت کرده و به هویت مجموعه به عنوان ساختمانی محکم و برازنده می‌افزاید.رنگ سفید در متریال نما، کانکشن این هفت مجموعۀ ساختمانی است.

همچنین این ساختمان ها از طریق یک باغ مشترک که در مرکز Macrolot B5 قرار دارد نیز بهم مرتبط می‌شوند. باغی که هرچند تنها فضای سبزی نیست که از تراس‌های طاقدار این مجموعه دیده می‌شود، ولی موجب هماهنگی میان این مجموعه و ایجاد چشم‌اندازی سبز و آرامش‌بخش برای ساکنین می‌شود. نهایتا Macrolot B5 به عنوان یک دهکده‌ی زیست بوم‌گرای مستقل عمل می‌کند که همواره مردم را به ملاقات، صحبت و افزایش رفتارهای محیط‌زیست دوستانه دعوت می‌کند.

ساختمانی که در تصاویر می‌بینید در مرکز سایت قرار دارد که شاید بتوان آن را به فواره‌ای در وسط یک صومعه تشبیه کرد. همین مساله روی طراحی نمای چهار طرف ساختمان بسیار تاثیرگذار بود. ساختمان مانند مجسمه‌ای که در وسط یک میدان باشد از هر طرف قابل رویت است. عرض هر بالکن در این ساختمان با توجه به جهت آن، متفاوت است. در قسمت شمالی بالکن‌ها‌ی باریک و با پهنای کم طراحی شده‌اند تا نور بیشینه‌ای به درون واحد‌ها منتقل شود و در قسمت‌های جنوبی، غربی و شرقی؛ بالکن‌ها به نحوی طراحی شده‌اند تا کم‌ترین گرما در فصل تابستان به درون ساختمان وارد شود. همچنین این ساختمان به نحوی طراحی شده تا از نور و انرژی خورشیدی نیز در طول روز بهره گیرد. در این پروژه ۳۳ واحد مسکونی قرار دارد.

معماری معماری و طراحی هنر  معماری   معماری معماری و طراحی هنر  معماری   معماری معماری و طراحی هنر  معماری   معماری معماری و طراحی هنر  معماری

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 7 =

بستن